You have not saved your changes!

Biodiesel

Βιοκαύσιμα - Ελπίδα για το Μέλλον

 

Βιογενή καύσιμα: Φιλικά προς το περιβάλλον, αφού είναι σε μεγάλο βαθμό ουδέτερα από CO2  


                            
Η ισορροπία του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα βρίσκεται στα χέρια των ανθρώπων. Η DaimlerChrysler έχει ήδη παρουσιάσει ένα συνθετικό καύσιμο diesel, το οποίο είναι το πρώτο diesel στον κόσμο που είναι ουδέτερο CO2, κατά το μεγαλύτερο μέρος και παράγει ελάχιστους μολυντές κατά την καύση.

 

Βιοκαύσιμο – κατάλληλο για κάθε είδους μηχανή

Στο εργοστάσιο στο Freiberg (Saxony), η εταιρεία CHOREN παράγει υγρό καύσιμο από βιομάζα- τα ονομαζόμενα BTL καύσιμα.

Μέσω της επεξεργασία του καινούριου βιοκαύσιμου, το ακατέργαστο προϊόν μετατρέπεται θερμικώς σε καύσιμο έτοιμο για χρήση.


ΒΙΟΤΡΟΛ: Το βιοτρόλ είναι μια τεχνητή λέξη που παράγεται από τη «βιομάζα» και το «πετρέλαιο». Συνεπώς η DaimlerChrysler έχει συνδέσει ένα όνομα  στα ονομαζόμενα BTL καύσιμα, τα οποία αποκτώνται από τη βιομάζα και δεν ελευθερώνουν επιπλέον CO2 στην ατμόσφαιρα, κατά την καύση.

 

 

Με το βιοκαύσιμο στο μέλλον


Με μια πρώτη ματιά ήταν απλά το άνοιγμα ενός ακόμη βενζινάδικου στην εταιρική περιοχή της DaimlerChrysler. Παρ’ όλα αυτά, οι αντλίες που λειτούργησαν στα τέλη του Ιουνίου 2003 στην Στουτγάρδη, αποτέλεσαν σταθμό για ένα μέλλον ελεύθερο από εκπομπές . Γιατί είναι εκεί που το πρώτο βιογενές καύσιμο diesel παγκοσμίως μπορεί να επιτευχθεί, ένα καύσιμο, το οποίο είναι κατά μεγάλο ποσοστό ελεύθερο απο CO2.


Πειράματα δείχνουν ότι: Οι σημερινές μηχανές μπορούν με ευκολία να λειτουργήσουν με το καύσιμο diesel, ονομαζόμενο βιοτρόλ. Μόνο όμως, αφού ξανασχεδιαστούν οι μηχανές, θα είναι δυνατό για το «πράσινο» καύσιμο να’ χει την τύχη να γίνει αποδεκτό απ’ τους πελάτες. Για να εξετάσει την καθημερινή ικανότητα του βιοκαύσιμου και για να επιδείξει τα πλεονεκτήματα του καινούριου προϊόντος, η DaimlerChrysler έχει ξεκινήσει ένα πείραμα, το οποίο θα διαρκέσει πολλά χρόνια.


Το βιοτρόλ παράγεται σ’ ένα πρόγραμμα έρευνας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας. Η DaimlerChrysler μαζί με την εταιρεία CHOREN, στο Freiberg (Saxony) έχουν δεσμευτεί σ’ αυτό το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετείχε από τότε η Volkswagen AG. Το αρχικό προϊόν για καθαρότερο και φιλικότερο στο περιβάλλον καύσιμο diesel που υπήρξε ποτέ, είναι τα’ απορρίμματα ξυλείας από τις διοικητικές πήγες της δασοκομίας. Γενικότερα όμως, η βιομάζα μπορεί να είναι κατάλληλη σε οποιαδήποτε μορφή: εκτός από ολόκληρα ενεργειακά φυτά, όπως οι λεύκες ή τα ταχέως αναπτυσσόμενα χόρτα, τ’ απορρίμματα ξυλείας, το ανακυκλωμένο προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πεταμένα απορρίμματα ή αποξηραμένη λάσπη από υπονόμους. Ειδικοί μιλούν για τα καύσιμα BTL, τη συντομία για τη «Βιομάζα σε Ρευστό».

«Με το πρώτο κατά κύριο λόγο ουδέτερο CO2 καύσιμο diesel από βιομάζα, η DaimlerChrysler έθεσε τη βάση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.»

 


Βιοτρόλ – το βιογενές diesel απ’ τα δάση και τα χωράφια

Τα φυσικά καύσιμα ελευθερώνουν επιπλέον CO2 και συνεισφέρουν στο φαινόμενο του πράσινου θερμοκηπίου. Τα βιογενή καύσιμα, σε αντίθεση, παράγουν μόνο τόσο CO2, όσο τα φυτά είχαν προηγουμένως πάρει απ’ την ατμόσφαιρα.

 

 

Πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα.


Τα οφέλη των καυσίμων BTL, όπως το Βιοτρόλ, είναι τεράστια. Κάθε όχημα diesel θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί αμέσως με αυτό το προσθετικό- χωρίς να πρέπει να εγκατασταθούν ξεχωριστά δίκτυα βενζινάδικων. Επιπλέον, αυτό το πρότυπο καύσιμο είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ουδέτερο CO2. Κατά την καύση στη μηχανή δεν διαταράσσει και τόσο την παγκόσμια ισορροπία του διοξειδίου του άνθρακα, αφού τα φυτά, από τα οποία παράγεται, έχουν πρόσφατα πάρει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα.

Με την υποστήριξη των κυβερνήσεων και της βιομηχανίας ορυκτού πετρελαίου, καθώς και με την δέσμευση άλλων κατασκευαστών της αυτοκινητοβιομηχανίας, τα καύσιμα BTL θα μπορούσαν να πετύχουν ένα ποσοστό αγοράς 10% στην Ευρώπη μέχρι το 2015. Κάθε 10 λίτρα καυσίμου diesel, με το οποίο θα γεμίζουν τ’ αυτοκίνητα οι οδηγοί στα βενζινάδικα, θα είναι κατά μεγάλο μέρος ουδέτερο CO2- και γι’ αυτό οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα θα μειώνονται και αυτές κατά 10% περίπου.

 

 

Καύσιμο χωρίς αιθάλη ή θείο.


Ένα ακόμη εκ των πλεονεκτημάτων των συνθετικών βιοκαυσίμων, είναι ο υψηλός βαθμός καθαρότητας. Παράγουν λιγότερες εκπομπές απ’ ό,τι τα συμβατικά προϊόντα αργού πετρελαίου. Για παράδειγμα, το βιοτρόλ δεν περιέχει θείο και είναι απαλλαγμένο από αρωματικά συνθετικά. Σε αντίθεση, το συμβατικό diesel είναι ένα μείγμα μέχρι και 500 συστατικών, κάποια απ’ τα οποία ελαττώνουν την αποτελεσματικότητα του καταλυτικού μετατροπέα και επισπεύδουν τον σχηματισμό αιθαλικών σωματιδίων.

 

 

Canola σπόροι ελαίων μεθυλεστέρα:

 

Λιγότερες συνέπειες.
Το ονομαζόμενο βιο-diesel ή canola σπόροι ελαίων (RME) μπορεί να κρατηθεί από τους λιπαρούς σπόρους των φυτών. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο σε μετατρεπόμενα οχήματα diesel. Το κόστος για μια τέτοια μετατροπή είναι περίπου 200 ευρώ για κάθε μηχανή. Από άποψη προστασίας του περιβάλλοντος, το RME προσφέρει πλεονεκτήματα σε σύγκριση με το diesel που παράγεται από αργό πετρέλαιο, αλλά όχι τόσα πολλά όσα το BTL. Αν και, κατά την καύση, είναι αλήθεια ότι τα φυτά δίνουν μόνο τόσο διοξείδιο του άνθρακα όσο έχουν ενσωματώσει απ’ την ατμόσφαιρα, ενώ αναπτύσσονται. Παρ’ όλα αυτά, αφού μόνο οι σπόροι από τα φυτά rape χρησιμοποιούνται, μόνο ένα μικρό ποσοστό της σημερινής ζήτησης για diesel μπορεί να γίνει αποδεκτό από το RME.

 

Σχεδιασμός καυσίμου όπως απαιτείται.


Η χημική καθαρότητα επιτυγχάνεται σε μια κλιμακωτή διαδικασία, την διαδικασία  αεριοποίησης Carbo-V. Ένα συνθετικό αέριο παράγεται απ’ τη βιομάζα σαν αποτέλεσμα της ανθρακοποίησης και αεριοποίησης σε υψηλή θερμοκρασία, ένα αέριο από το οποίο μπορεί να παραχθεί το καύσιμο diesel, καθώς και η μεθανόλη και το υδρογόνο, τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πήγες ενέργειας για τις κυψέλες καυσίμων. Σε άλλες ειδικές διαδικασίες θα μπορούσαν να παραχθούν και καύσιμα πετρελαίου.


Ανεξάρτητα αν είναι απορρίμματα ξυλείας ή ζαχαροκάλαμο- με την διαδικασία αεριοποίησης που αναπτύχθηκε απ’ την CHOREN, σχεδόν κάθε τύπος βιομάζας μπορεί να μετατραπεί σε καύσιμο χαμηλό σε μολυντές.

 

 

  • top
  • print
  • recommend
  • bookmark
  • RSS