You have not saved your changes!

Glossary

Ν - Σ

 

 ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η νανοτεχνολογία συντελεί στην μείωση του βάρος.

Νέα πλαστικά για τα οχήματα του αύριο.


Μετά τα μηνύματα για περαιτέρω μείωση των εκπομπών του CO2, η εφαρμοσμένη μηχανική μείωσης του βάρους είναι σημαντικότερη από ποτέ. Η θερμοπλαστική που τροποποιείται μέσω της προσθήκης των nanoparticles είναι χαμηλή σε βάρος και κατάλληλη για τα φτερά και τα άλλα επίπεδα μέρη του αμαξώματος. Οι εμπειρογνώμονες επί των υλικών, της Daimler, εργάζονται αυτήν την περίοδο επάνω στις μεθόδους ώστε να χρησιμοποιηθούν τέτοια πλαστικά στην κατασκευή οχημάτων.

Μέσα σε ένα εξαιρετικά κρύο περιβάλλον, οι ειδικοί από την παραγωγή και την τεχνολογία υλικών (PWT),0 στις εγκαταστάσεις στο Sindelfingen στην  Γερμανία, να είναι έτοιμοι να αρχίσουν τη δοκιμή επίδρασης εκκρεμούς. Πράγματι, το θερμόμετρο στην αίθουσα δοκιμής - που οι μηχανικοί χρησιμοποιούν για να ερευνήσουν τις υλικές ιδιότητες των φτερών και άλλων μερών - παρουσιάζει μια θερμοκρασία των μείον 25 βαθμών Κελσίου. Στην προετοιμασία για τη δοκιμή, τα διάφορα φτερά έχουν καταψυχτεί αρχικά σε μια ειδική κλιματολογική αίθουσα στους μείον 40 βαθμούς Κελσίου, πρίν τοποθετηθούν στα στηρίγματα.  Ένα βαρύ εκκρεμές επιτρέπεται έπειτα να συντρίψει τα μερη του σώματαος. Ο στόχος είναι να ανακαλυφθεί με ποιο τρόπο συμπεριφέρονται  τα συστατικά, στις διαφορετικές ταχύτητες δύναμης σύγκρουσης.
Τα κακομεταχειριζόμενα φτερά είναι στην πραγματικότητα ειδικά μέρη τα οποία έχουν κατασκευαστεί, όχι από φύλλο χάλυβα, όπως είναι ακόμα σύνηθες στην αυτοκινητική κατασκευή, αλλά μάλλον από θερμοπλαστικά πολυμερή σώματα. Κατά συνέπεια, είναι ουσιαστικά ελαφρύτερα.
"Η χρήση της ελαφριάς εφαρμοσμένης μηχανικής," λένε οι υπεύθυνοι, "παρέχει μια καλή ευκαιρία να σταματήσει η σπειροειδής ανάπτυξη  του βάρους των οχημάτων,  που έχει προκύψει από τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις στην ασφάλεια, την άνεση και την απόδοση."
 Η αυστηρή χρήση των ελαφριών υλικών είναι επομένως μια από τις προσεγγίσεις που οι μηχανικοί της Daimler έχουν χρησιμοποιήσει για να μειώσουν τις εκπομπές κατανάλωσης καυσίμων και του CO2. Στην πραγματικότητα, η επιχείρηση έχει επενδύσει πολύ χρόνο και χρήματα για να επιτύχει αυτόν τον στόχο για πολλά έτη τώρα. 

Ιδανικά υλικά για το bodyshell
Τα θερμοπλαστικά παρουσιάζουν διάφορα πλεονεκτήματα, πέρα από τα μέταλλα. Αφ’ ενός μεν  είναι ελαφρύτερα εξ αιτίας της χαμηλής πυκνότητάς τους, και επομένως συντελούν στην μείωση της  κατανάλωσης καυσίμων και αφ’ ετέρου, έχουν θαυμάσιες ιδιότητες σχεδιασμού και μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία, σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή, με τη βοήθεια της σχηματοποίησης εγχύσεων. Είναι επομένως ιδανικά για την παραγωγή των μερών οχημάτων του κουβουκλίου  bodyshell.

Μεγαλύτερες μειώσεις βάρους με τα nanoparticles 
Μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα έρευνας και ανάπτυξης δείχνουν ότι όταν τα nanoclays προστιθέμενα  σε ένα θερμοπλαστικό, αυξάνουν την ακαμψίας και την δύναμη, ενώ η πυκνότητα και η ολκιμότητά της ύλης παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιες. "Ακόμη και με τις μικρές προσθήκες ακριβώς μερικών τοις εκατό του συνολικού βάρους, είναι δυνατό να δημιουργηθούν οι μηχανικές ιδιότητες που μπορούν μόνο να επιτευχθούν με την προσθήκη πάνω από 30 τοις εκατό από το βάρος των συμβατικών υλικών πληρώσεως," λέει ο Humpenöder.

Αυτό σημαίνει ότι η θερμοπλαστική που περιέχει nanoparticles είναι ελαφρύτερη, όχι μόνο τα μέταλλα αλλά και τα συμβατικά πλαστικά σύνθετα. Η προσθήκη των nanoclays βελτιώνει επίσης τις ιδιότητες ποιότητας και επεξεργασίας της επιφάνειας της θερμοπλαστικής. Κατά συνέπεια, τα πάχη τοίχων των συστατικών μπορούν να μειωθούν σημαντικά, κατάσταση που αποβαίνει θετική για το περαιτέρω βάρος, ή οι αποστάσεις ροής που χρησιμοποιούνται για τη σχηματοποίηση εγχύσεων

 

 

NECAR (ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΟΧΗΜΑ)

Οχήματα έρευνας απο την DaimlerChrysler, κινούμενα από κυψέλες καυσίμων. Τα NECAR 1 και 2 είναι φορτηγά. Τα NECAR  3, 4 και 5 είναι βασισμένα στην Mercedes- Benz "A -Class" . Ενώ το NECAR 1 ακόμη μοιάζει με εργαστήριο έρευνας, εφοδιασμένο με εξοπλισμό, το NECAR 5, κάνει ολόκληρο το εσωτερικό τμήμα του αυτοκινήτου παραγωγής διαθέσιμο στους κατόχους.

  

NOx  (ΟΞΕΙΔΙΑ ΑΖΩΤΟΥ)

Γενικός ορισμός για όλα τα οξείδια αζώτου. Τα βλαβερά για το περιβάλλον οξείδια αζώτου παράγονται κατά τη διάρκεια της καύσης σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι ερευνητές μηχανών προσπαθούν να μειώσουν την παραγωγή των οξειδίων αζώτου και των εκπομπών τους, μέσω νέων ιδεών καύσης και μιας μεταγενέστερης τεχνολογικής μεταχείρισης.

  

ΝΤΑΟΥΝ-ΣΑΙΖΙΝΓΚ(Downsizing)
Όρος για τη χρήση μικρότερων μηχανών με υψηλούς λόγους συμπίεσης, προωθούμενες σε υψηλότερα επίπεδα επίδοσης από τούρμπο ή υπερτροφοδότηση.

  • top
  • print
  • recommend
  • bookmark
  • RSS