You have not saved your changes!

Compressor History

Compressor technology


Ένα νέο κεφάλαιο ξεκίνησε στην κατασκευή κινητήρων της Mercedes, κατά τη διάρκεια του 1ου  Παγκοσμίου πολέμου. Απαιτήθηκε να κατασκευσθούν κινητήρες για τα πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία έδιναν το maximum  της ισχύος τους σε ύψη πάνω από τα 2000 μέτρα.
Χάρις στο σύστημα "Roots blower", ο  Paul Daimler επέτυχε την απαραίτητη υπερτροφοδότηση  αντιδρώντας κατά συνέπεια στις πτωτικές δυνάμεις.
Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Gottlieb Daimler στα 1900, περιέλαβε υπερτροφοδότες τύπου Roots, στον σχεδιασμό των κινητήρων και το κατοχύρωσε με Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας.

'Ετσι οι Roots blower αποτελούν τον παλαιότερο τύπο υπερτροφοδότη, που υπάρχει.  
Τα ελαφρού κράματος  έμβολα αντικατέστησαν όλο και περισσότερο τα βαριά αντίστοιχα από χυτοσίδηρο.  Η μόνιμη απειλή να καλυφθούν με πάγο οι εξαερωτήρες και ο σχετικός κίνδυνος δημιουργίας ρήγματος,  επρόκειτο να αντιμετωπισθούν, σε δοκιμαστική βάση τουλάχιστον, μέσω ενός συστήματος με έγχυση του καυσίιμου στην πολλαπλή. Καμία απόδειξη δεν εξασφαλίσθηκε, εντούτοις και ο πόλεμος τελείωσε.
Η εμφάνιση του συμπιεστή έθεσε νέα δεδομένα σε ένα εξάρτημα του κινητήρα, εξαιτίας του οποίου,  μετά από τον πόλεμο, τα επιβατικά και τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Mercedes εκτινάχθηκαν σε μια νέα κατηγορία αποδόσεων και επιδόσεων. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία περαιτέρω εξέλιξη στον τομέα των οχημάτων, με εξαίρεση τα οχήματα 4Χ4 και τα ανιχνευτικά, που είναι οι μόνες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις. Ένα πράγμα ήταν βέβαιο, εντούτοις: το αυτοκίνητο και ο κινητήρας επίσης, ως μονάδα δύναμης για τα σκάφη και τα αεροπλάνα, είχε γίνει αναπόφευκτο.

 

 

 Συμπιεστές στα αυτοκίνητα 

 


Μετά από τον πόλεμο, Paul Daimler εξέτασε αρχικά την καταλληλότητα του συμπιεστή που είχε ελεγχθεί στην κατασκευή αεροκινητήρων και ενός κινητήρα  10/30 HP Knight. Όταν οι συμβατικοί κινητήρες με τις βαλβίδες  αποδείχθηκαν καταλληλότερες για τη νέα τεχνολογία, τροποποιήθηκαν δύο 4κύλινδρες μηχανές των 1,5 και 2,6 λίτρων  για να χρησιμοποιηθούν με τους συμπιεστές. 
Μέχρι το τέλος του 1921, τα πρώτα compressor μοντέλα της Mercedes, που ήταν εξαιρετικά πολυτελή αυτοκίνητα, παρουσιάσθηκαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Βερολίνο, παράλληλα με τα ποδήλατα με τις βοηθητικές μηχανές και τα μικροσκοπικά αυτοκίνητα. Όλα αυτά δημιούργησαν αρκετή αναστάτωση μεταξύ των ειδικών.
Το 1922, η εταιρεία DMG άρχισε επίσης να εφοδιάζει με συμπιεστές ανταγωνιστικά οχήματα.Ο Max Sailer κέρδισε την κατηγορία αυτοκινήτων παραγωγής στο Targa Florio τον Απρίλιο του 1922, οδηγώντας  ένα 28/95 HP Mercedes στο οποίο είχε εγκατασταθεί συμπιεστής.

Από την αρχή του 1923, το τμήμα πωλήσεων της Mercedes παρέλαβε τα πρώτα αυτοκίνητα παραγωγής με συμπιεστή, όπως επεδείχθη στο Βερολίνο.
Αυτά τα μοντέλα χαρακτηρίσθηκαν ως 6/25/40 και 10/40/65 HP. Ο πρώτος αριθμός έδειχνε τους φορολογήσιμους ίππους HP (ο φορολογήσιμος αριθμός που υπολογίζεται από τις οικονομικές εφορίες ήδη από το 1909, βάσει της παραγωγής και του κυβισμού), ο δεύτερος και ο τρίτος αναφέρονται στην παραγωγή χωρίς και με συμπιεστή. 
Οι κινητήρες εφοδιάσθηκαν με βαλβίδες εξαγωγής και αναφλεκτήρες (μπουζί) ικανά να αντμετωπίσουν τα υψηλότερα θερμικά φορτία όταν ο συμπιεστής λειτουργεί. Το τελευταίο ενεργοποιήθηκε με την εφαρμογή μεγαλύτερης πίεσης στο ποδόπληκτρο. 

 

Αλλαγή στην κορυφή: ο Daimler αποχωρεί, ο Porsche έρχεται

 


Προς το τέλος του 1922, οι αδιάλλακτες εντάσεις μεταξύ DMG και Paul Daimler ανάγκασαν τον τελευταίο να αφήσει την επιχείρηση που είχε ιδρύσει ο πατέρας του.

Ο νέος μηχανικός που αναλαμβάνει είναι ο Ferdinand Porsche, ο οποίος ήταν επίσης υποστηρικτής της έννοιας των συμπιεστών, αλλά θεώρησε τους υπερπληρωτές ως καλή ιδέα για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, τα οχήματα μεγάλου κυβισμού και τα αυτοκίνητα πολυτέλειας. Η έκβαση αυτών των σχεδίων, προς τα οποία προσανατολίστηκε επίσης το τμήμα πωλήσεων της DMG, ήταν τα καταπληκτικά 15/70/100 HP και 24/100/140 HP που παρήχθησαν μεταξύ του 1924 και του 1929 και αναγνώρισθηκαν ως κορυφαία στην παγκόσμια παραγωγή. Από το 1928 και μετά, έγιναν γνωστά ως 400 και 630 μοντέλα αντίστοιχα. Περίπου έως το 1930, μια μικρότερη έκδοση των 630 παρήχθη υπό μορφή αθλητικού αυτοκινήτου μοντέλο Κ ("Κ" από  "το kurz" - γερμανικά για το "short").   Δύο μικρότερα μοντέλα, δηλαδή το Mercedes Benz 8/38 HP με μια μηχανή 2lt και το 12/55 HP με μια μηχανή 3lt ,εμφανίστηκαν το 1926, τα πρώτα επιβατικά μοντέλα της Mercedes-benz να ακολουθούν τη συγχώνευση. 

 

  • top
  • print
  • recommend
  • bookmark
  • RSS