You have not saved your changes!

Design History 1996 - 2000

 

 

Η γοητεία του σχεδιασμού  της Mercedes 1996 - 2000

 

 

1996: Η νέα γραμμή


Μια απολύτως νέα γενεά φορτηγών για την ευρωπαϊκή μεταφορά αγαθών εισήχθη με το όνομα Actros. Ο στόχος των σχεδιαστών ήταν να συνδυάσουν τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού χαρακτηριστικά του εμπορικού σήματος με μια χαρακτηριστική, δυναμική εμφάνιση. Με το καλά-διαταγμένο σχεδιάγραμμα και τις μαλακές γραμμές του, το αμάξι παρουσιάζει  μια αποδοτική χρήση των χώρων και καλή αεροδυναμική.


1997/98: Δύναμη και γραμμές


Το CLK συνεχίζει τη φιλοσοφία coupé Mercedes Benzτου συνδυασμού μιας καθαρής οδηγικής απόλαυσης με μια κομψή εμφάνιση, συνδυασμένα με έναν νέο τρόπο. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που απευθύνεται σε όλες τις αισθήσεις, και κλασική κομψότητα και sport δυναμικός χαρακτήρας. Οι προσανατολισμένες στο μέλλον γραμμές, παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή οντότητα αλλά με τα αρμονικά χαρακτηριστικά της οικογένειας Mercedes- Benz. Δύο σημαντικές βασικές αρχές σχεδιασμού,  όπως σε όλα σχεδόν τα coupé, περιλαμβάνουν τη διάταξη μόνο δύο πορτών και χαμηλή γραμμή οροφής,  δημιουργώντας παράγοντας τις χαρακτηριστικές αναλογίες ενός coupé . Η σχεδιαστική φόρμα του CLK συμβολίζει την  “χαρά της ζωής”, την άνεση και το αθλητικό στυλ. Οι ομαλές μεταβάσεις μεταξύ των εσωτερικών στοιχείων όχι μόνο παρουσιάζουν μια καμπύλη οπτική εντύπωση, αλλά και καταδεικνύουν ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας παραγωγής. Το αυτοκίνητο εμφανίζεται καθαρό σε γραμμές, κομψό και με καταφανή την σχεδιαστική έκφρασή του.


1997: Ενισχυμένη επίσημη έκφραση


Παρά τη συμπαγή μορφή της και δυνάμει του αυθεντικού σχεδιασμού της η A-Class κατέχει  μια προεξέχουσα θέση στους δρόμους. Ο εξωτερικός πρωτοποριακός σχεδιασμός απεικονίζει την καινοτόμο τεχνολογία και συναρπάζει με τις πολυάριθμες λεπτομερείς λύσεις που είναι προσανατολισμένες στο μέλλον και στους υφολογικούς και λειτουργικούς όρους. Αυτή η απολύτως νέα έννοια οχημάτων εκφράζεται επαρκώς από το σχέδιό της. Οι σαφείς γραμμές του αμαξώματος, με την ασυνήθιστη αναλογία μήκους προς ύψος, είναι σε συμφωνία με τον στόχο, αξιοσημείωτες και χαρακτηριστικές. Το σχέδιο των μπροστινών και οπίσθιων άκρων εκφράζει νεανική  ελκυστικότητα και γοητεία. Αυτός ο χαρακτήρας συνεχίζεται ανυποχώρητα και  στο εσωτερικό, και θέλγει εξαιτίας των πολυάριθμων πρακτικών ιδεών και του μοναδικού επιπέδου ποικιλότητας. Το σχέδιο συμβολίζει το θάρρος να υιοθετηθεί μια απολύτως νέα μέθοδος και παραμένει ελκυστικό από την πρώτη-πρώτη ματιά.

1997: Προσωπικότητα και οδηγική απόλαυση 


Το F 300 Life-Jet , που παρουσιάστηκε στο IAA στη Φρανκφούρτη το 1997, είναι μια  ερευνητική και πρωτοπόρος σχεδιαστική προσέγγιση. Αυτή η εξαιρετική ιδέα για αυτό το "αυτοκίνητο διασκέδασης", που επιτρέπει την επιτάχυνση όπως μια μοτοσικλέτα, αλλά σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την άνεση ενός επιβατικού αυτοκινήτου, απαίτησε αναλόγως αρκετά εξαιρετικές σχεδιαστικές λύσεις. Οι δοκιμασμένες αυτοκινητικές λύσεις σε επίπεδο σχεδιασμού δεν είχαν αποτελεσματικότητα σε αυτήν την περίπτωση. Η καινοτόμος τεχνολογία κλίσης στις στροφές απαιτεί ένα ιδιαζόντως  στενό εμπρόσθιο τμήμα και απαραίτητο σχεδιασμό κάτω τμήματος. Το αποτέλεσμα είναι ένα “σώμα” του οποίου το πλάτος εκλεπτύνεται προς το οπίσθιο τμήμα και επιτρέπει στο όχημα αρκετό χώρο για την κινηματική του εμπρόσθιου άξονα.

Η σιλουέττα είναι ρέουσα, με δυναμικές γραμμές και ήπιες μεταβάσεις μεταξύ των επιφανειών. Οι προεξέχοντες θόλοι πέρα από τα δομικά συστατικά δίνουν στο F 300 Life-Jet  έναν αέρα δυναμικής, ισχυρής επιτακτικότητας, χωρίς επιθετική όψη. 

1997: Πλαϊνή αίθουσα


Η σχεδιαστική ανάπτυξη της M-Class προηγήθηκε μιας περιεκτικής ανάλυσης, της τυπικής γλώσσας σχεδιασμού. Έγινε προφανές ότι τα περισσότερα οχήματα σε αυτήν την κατηγορία έχουν την προέλευσή τους στο στρατιωτικό τομέα ή στον  εμπορικό. Η τάση είναι σαφώς στην κατεύθυνση αυτών των αυτοκίνητων προτύπων, εντούτοις όμως,  για τον  σχεδιασμό της M-Class οι κατευθύνσεις ήταν δυναμισμός, κομψότητα, off-road δράσεις και sport ύφος.

Τα χαρακτηριστικά στοιχεία που ενσωματώνονται, περιλαμβάνουν τα κλασικά χαρακτηριστικά ενός off-road οχήματος, όπως μια υψηλή θέση από το έδαφος, μεγάλοι τροχοί, αψίδες τροχών, μια κάθετη στάση θέσεων και την χαρακτηριστική όψη 2 όγκων. Εν τούτοις οι γενικές γραμμές του οχήματος έχουν γίνει δυναμικότερες και προέρχονται συνειδητά από την τυπική φόρμα ενός saloon. Εδώ επίσης, ο δηλωμένος στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια κομψότητα κοινή για όλα τα οχήματα της Mercedes παρά να επιτευχθεί μια μοντέρνα βραχυπρόθεσμη επίδραση.

Η εισαγωγή στην αγορά της M-Class το 1997, προετοιμάστηκε από τη μελέτη AAVision, η οποία παρουσιάστηκε στο Detroit Motor Show το 1996.

 

1998: Αίσθηση και ευαισθησία


Οι σχεδιαστές αφιέρωσαν μια πολύ ειδική προσπάθεια στη δημιουργία της νέας S-Class (εισαγωγή στην αγορά: Οκτώβριος 1998) καθώς η σειρά αυτή συνεχίζει να αντιπροσωπεύει τα αυτοκίνητα πολυτέλειας. Σε σύγκριση με τον προκάτοχό της, η νέα S-Class επρόκειτο να εμφανιστεί ελαφρώς λιγότερο κυρίαρχη και μνημειακή, αλλά μάλλον πλέον κομψή και sport. Επρόκειτο να είναι ένα coupé κουπέ-saloon,  δυναμικό, sport, αξιοπρεπές και καλλιεργημένο. Η εμπρόσθια όψη επρόκειτο να ακολουθήσει τη χαρακτηριστική εμφάνιση της Mercedes,  με ανάπτυξη του δικού της ύφους και επίδρασης, όπως η E-Class. Το αυτοκίνητο είναι χαμηλότερο και περισσότερο λεπτό από ό,τι ο προκάτοχό της. Η κομψή ομαλότητα του εξωτερικού στυλ συνεχίζεται στο εσωτερικό, το οποίο προσφέρει την συνήθη άνεση χώρου. 
Το λογικό, ευφυές σχέδιο του εσωτερικού, του προκατόχου του, επρόκειτο να ενισχυθεί με ελκυστικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, μεγαλύτερη λάμψη και ελαφρώς λιγότερη αυστηρότητα. Επιπλέον μια νέα λειτουργούσα έννοια υλοποιήθηκε που ομαδοποιεί και οργανώνει τις λειτουργίες, κατά τρόπο λογικό,  ώστε να επιτευχθούν η σαφήνεια και η φιλική θέση προς τον χρήστη, παρά τη μεγαλύτερη πολυπλοκότητα.

1999: Αθλητισμός στην καθαρότερη μορφή


 Η δέσμευση της Mercedes  Benz για την Formula 1, μνήμες της θρυλικής Mercedes 300 SL του 1954, των Silver Arrows του χθές και του σήμερα και η top-class τεχνολογία οχημάτων του μέλλοντος, συνδυάζονται σε μια συγκεντρωμένη εφαρμογή υπό τον όρο SLR.
Η σχεδιαστική εντύπωση μεταβιβάζει τη γοητεία ενός super-sportscar , το οποίο θα καθορίσει τα πρότυπα για τις ερχόμενες γενεές.

1999: Καθαρή κομψότητα


Το CL Coupe είναι ένα παράδειγμα προσανατολισμού στο μέλλον, ισχυρού σχεδιαστικού στυλ και συνειδητοποίησης της παράδοσης της Mercedes.

Το μακρύ, επίπεδο καπό, οι αψιδωτές γραμμές οροφής, το εντυπωσιακό οπίσθιο τμήμα και οι εκφραστικοί δίδυμοι προβολείς,  χαρακτηρίζουν μια μορφή που συνδυάζει το αθλητικό στυλ  και την κομψότητα.

Το CL Coupe παρουσιάζεται ως αυτόνομο πρότυπο στις τυπικές κατευθύνσεις, από τις ευρείες γραμμές του έως τη μικρότερη λεπτομέρεια.

Τα συνεχή πλαϊνά παράθυρα και η αφαίρεση των B-pillars προσδίδουν μια χάρη στη  βασική δομή. Οι γραμμές της οροφής διαγράφουν ένα τόξο που τελειώνει στην οπίσθια κολόνα, και ομοιάζουν ως συνεχώς ρέουσες έως το οπίσθιο άκρο.

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα νέο και ασυνήθιστο υφολογικό στοιχείο, του οποίου οι ρίζες μπορούν εντούτοις να βρεθούν στη διαμόρφωση των C-pillars του 220SE coupe του 1961.


2000: Παραγωγή διασκέδασης


Το SLA είναι αυθεντικό με ένα σαφές μήνυμα: οδήγηση στην πλέον ακέραια μορφή της!

Είναι νεανικό και μυώδες για την αφθονία της διασκέδασης επάνω σε τροχούς.


Επικοινωνεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του ατόμου και της τεχνολογίας, συνδυάζει την υψηλή τεχνολογία με τη φύση.

Το σχέδιο της μετώπης δανείζεται στοιχεία, συνειδητά, από το υψηλής απόδοσης SLR sportscar, άλλως το SLA μιλά για το εαυτό του, την αθλητικότητα του, την κατάληψη μικρού χώρου, και τη διαφάνεια, με τεχνολογία που μπορεί να βιωθεί.

Και το εξωτερικό και το εσωτερικό του ενσωματώνουν μια μείωση στις απαραίτητες λειτουργίες, την απόλυτη οικονομία χώρου και τη διαθεσιμότητα με άνεση.

Η κλασική, ανόθευτη οδηγική απόλαυση είναι στο κέντρο αυτού του επίσημου μηνύματος.

2000: Σχεδιάγραμμα προσωπικότητας 


Ο σχεδιαστικός φορμαλισμός ήταν ο στόχος για τους σχεδιαστές.

Επρόκειτο να δημιουργήσουν την αυτόνομη αλλά και χαρακτηριστική Mercedes,  που θα συνδύαζε το δυναμισμό, την κομψότητα, τη συναισθηματικότητα, τη στερεότητα και τη συνοχή.

Υπάρχει εντυπωσιακή νέα ερμηνεία για την 4-eyed όψη, της οποίας οι ωοειδείς προβολείς συνδυάζονται σε μια αρμονική μονάδα. Το καπό και τα φτερά υιοθετούν το ίδιο θέμα και το συνεχίζουν στο οπίσθιο τμήμα, ως ισχυρή, καμπυλωτή γραμμή.

Η έντονη συνδυασμένη μορφή και η υψηλή μέση γραμμή, είναι πολύ προφανείς όταν θεώνται από την πλαϊνή πλευρά. 

Τα υφολογικά στοιχεία που παρέχουν συνδέσεις με άλλα saloon της Mercedes,  περιλαμβάνουν τα οπίσθια φώτα, των οποίων τo βασικό σχέδιο φάνηκε αρχικά στην  SLK και επανερμηνεύθηκε ποικιλοτρόπως στη S-Class και το CL, ως σαφές οικογενειακό χαρακτηριστικό γνώρισμα.

Το εσωτερικό έχει τα σύγχρονα περιγράμματα και τα υψηλής ποιότητας υλικά και οι διακόπτες δεν είναι απομονωμένοι αλλά ενσωματωμένοι στις σειρές, που διαμορφώνουν το πλαίσιο για ένα τέλειο πιλοτήριο.

 

  • top
  • print
  • recommend
  • bookmark
  • RSS