1969- Εκκίνηση τής έρευνας για Υβριδικά λεωφορεία

Η σύγχρονη εποχή στην υβριδική έρευνα άρχισε το 1969. Στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου τής Φρανκφούρτης εκείνη την χρονιά, η Daimler-Benz παρουσίασε το πρωτότυπο τού ηλεκτρικού υβριδικού λεωφορείου ΟΕ 302 και το σχέδιο είχε σκοπό να βελτιώσει το σύστημα οδήγησης των λεωφορείων τής γραμμής, κυρίως για την μείωση εκπομπών καυσαερίων σε περιοχές στο κέντρο τής πόλης. Ενώ σ’ αυτές τις ευαίσθητες ζώνες τα λεωφορεία κυκλοφορούσαν με ρεύμα από μπαταρίες, σε λιγότερο πυκνοκατοικημένες περιοχές το σειριακό υβριδικό σύστημα οδήγησης άλλαξε σε μηχανή diesel, η οποία παρείχε ενέργεια στον ηλεκτρικό κινητήρα έλξης διαμέσου ενός δυναμό.

Ο διάδοχος τού ΟΕ 302 παρουσιάστηκε το 1978 στην εμπορική έκθεση “Transport 78”. Και πάλι το ηλεκτρικό, υβριδικό λεωφορείο ΟΕ 302 εμφάνιζε ένα ηλεκτρικό κινητήρα έλξης, κινούμενο από μια μηχανή diesel μέσω τής γεννήτριας. Η ικανότητα τού συστήματος οδήγησης σχεδιάστηκε έτσι ώστε το λεωφορείο να επιτυγχάνει την απόδοση ενός ανάλογου μοντέλου Ο 35 αστικού λεωφορείου, κινούμενο με diesel, παρά τις βαριές μπαταρίες. Παρά το βαρύ φορτίο, οι μπαταρίες άντεξαν ένα μέσο όρο 800 επαναφορτίσεων.

Στην πορεία τού 1979, ένας συνολικός αριθμός 20 υβριδικών λεωφορείων, μοντέλο ΟΕ 305, άρχισαν να λειτουργούν στα τοπικά, δημόσια συστήματα συγκοινωνίας τής Στουτγάρδης και τού Wesel. Μέχρι το 1983, τα λεωφορεία είχαν διανύσει 1.3 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Και πάλι το 1979, η Daimler-Benz παρουσίασε ένα δεύτερο υβριδικό λεωφορείο: Πρόσθετα στην πρότυπη μηχανή diesel, το διπλό λεωφορείο ή λεωφορείο διπλής ισχύος, ήταν εξοπλισμένο με έναν ηλεκτρικό κινητήρα, που προμηθευόταν ρεύμα από ένα υπερυψωμένο καλώδιο (τρόλεϊ). Ενώ ο ηλεκτρικός κινητήρας χρησιμοποιούνταν στην πόλη, στην ύπαιθρο το λεωφορείο κινούνταν με diesel. Ακόμη το 1979, τρία από τα οχήματα ανέλαβαν δοκιμαστική λειτουργία στο Esslingen σε προγραμματισμένα δρομολόγια. Στα επόμενα χρόνια περισσότερα από 50 από αυτά τα οχήματα χρησιμοποιήθηκαν σε δρομολόγια διεθνώς. Μια παραλλαγή τού διπλού λεωφορείου είχε μόνο ένα ηλεκτρικό κινητήρα έλξης, που έπαιρνε την ενέργειά του από το καλώδιο τού τρόλεϊ ή από τις μπαταρίες. Τα υβριδικά λεωφορεία άρχισαν να βελτιώνονται με το πέρασμα των χρόνων.