2007 – Smart fortwo hybrid drive

Τον Ιούλιο τού 2007, η Smart παρουσίασε το υβριδικό σύστημα κίνησης fortwo. Ο συνδυασμός ηλεκτροκινητήρα και κινητήρα εσωτερικής καύσης καθιστά το αυτοκίνητο ακόμα πιο οικονομικό και φιλικό προς το περιβάλλον, από το συμβατικό fortwo. Μετρούμενη σύμφωνα με τον Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης, η κατανάλωση καυσίμου τού Smart fortwo hybrid drive, που τροφοδοτείται από diesel κινητήρα, βελτιώνεται από 3,3 σε 2,8 lt/100 km (από 71 σε 84 mpg) και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μειώνονται από 88 σε 77 gr/Km. 
Το Smart fortwo hybrid drive διαθέτει diesel κινητήρα 33 kW (45 hp) και ηλεκτροκινητήρα 20 kW (27 hp) που τροφοδοτείται από υβριδική μπαταρία νικελίου-μετάλλου χωρητικότητας 1 kWh Η μπαταρία τοποθετείται κάτω από το κάθισμα τού οδηγού. Επαναφορτίζεται από τον ηλεκτροκινητήρα και μέσω ανάκτησης ενέργειας πέδησης. Ο κινητήρας και ο κινητήρας μπορούν να λειτουργούν από κοινού ή ξεχωριστά. Σε συνδυασμένο τρόπο λειτουργίας, το Smart είναι ένα πακέτο ισχύος με ισχύ 53 kW (72 hp) και ροπή 160 Nm. Η διακοπή τής ροής ροπής κατά την διάρκεια των αλλαγών ταχυτήτων, ειδικά κατά την αλλαγή από την πρώτη στην δεύτερη ταχύτητα, αντισταθμίζεται από την ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο συστημάτων κίνησης. Ως αποτέλεσμα, το Smart fortwo hybrid drive ολοκληρώνει το σπριντ από στάση στα 100 km/h περίπου 4 sec νωρίτερα από το Smart fortwo cdi. Έτσι, η υβριδική φιλοσοφία είναι ένας μοναδικός συνδυασμός οδηγικής απόλαυσης, οικονομικής αποδοτικότητας και περιβαλλοντικής συμβατότητας.
Τον Ιούλιο τού 2007, η εταιρεία έκανε μια άλλη ανακοίνωση που μπορεί να φαίνεται κάπως λιγότερο θεαματική με την πρώτη ματιά, αλλά δεν είναι λιγότερο βαρυσήμαντη. Κατά την διάρκεια των προσπαθειών που περιστρέφονται γύρω από την προστασία τού κλίματος, όλα τα οχήματα αναπτύσσονται με την επιλογή υβριδικής τεχνολογίας, από τώρα και στο εξής.