2005 – Hybrid Sprinter

Το Mercedes-Benz Sprinter που λανσαρίστηκε το 2004 επρόκειτο να κατασκευαστεί τόσο ως plug-in υβριδικό όσο και με συμβατικό υβριδικό σύστημα κίνησης. “Plug-in” σημαίνει ότι οι μπαταρίες τού οχήματος μπορούν να φορτιστούν μέσω τού δικτύου. Αυτό ισχύει κυρίως για οχήματα που συχνά λειτουργούν με αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Μπορούν να “ανεφοδιάσουν” το ηλεκτρικό ρεύμα μεταξύ των χρήσεων ή την νύχτα.
Τα Hybrid Sprinter και των δύο σχεδίων διαθέτουν έναν ηλεκτροκινητήρα μεταξύ αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και συμπλέκτη, ο οποίος τροφοδοτείται από μια υβριδική μπαταρία νικελίου-μετάλλου. Σε ευαίσθητες στις εκπομπές ρύπων περιοχές, στα κέντρα των πόλεων ή σε κτίρια, το Sprinter μπορεί να λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλεκτρική κίνηση για αθόρυβη λειτουργία μηδενικών εκπομπών. Ανάλογα με την αναλογία ηλεκτρικής λειτουργίας, η κατανάλωση καυσίμου diersel μειώνεται κατά 10%  έως 50%  έναντι το;y βασικού μοντέλου. Αλλά, φυσικά, εάν η ηλεκτρική λειτουργία χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό, οι μπαταρίες πρέπει να επαναφορτιστούν από το δίκτυο. Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να φορτιστεί ένας εντελώς άδειος συσσωρευτής.
Ο ηλεκτροκινητήρας 70 kW (95 hp) τού Sprinter με τεχνολογία “plug-in” χρησιμεύει επίσης ως γεννήτρια που αναπτύσσει 40 kW (54 hp) για την λειτουργία εργαλείων και άλλου εξοπλισμού. Το Sprinter με υβριδικό σύστημα κίνησης χωρίς πρίζα φόρτισης συνδυάζει το diesel με μικρότερο ηλεκτροκινητήρα (30 kW/41 hp) και μικρότερη μπαταρία. Ωστόσο, η οδήγηση αρκεί για αθόρυβη λειτουργία μηδενικών εκπομπών σε πεζόδρομους και παρόμοιες περιοχές. Η εμβέλεια είναι 3 Km ή 4 Km.